Kvůli Argemě volali lidé policii

Kvůli Argemě volali lidé policii

7. 12. 2008

Kvůli Argemě volali lidé policii

Uherské Hradiště – Policejní zásah doprovázel fotografování členů skupiny Argema, kteří chtěli v Uherském Hradišti pořídit fotografie na přebal svého nového CD. To však bylo jediné větší nedorozumění", které doprovázelo vydání zbrusu nového počinu kapely. O policejní asistenci a dalších okolnostech, které souvisely s vydáním nového nosiče, jsme si povídali s Josefem Pavkou, bubeníkem a kapelníkem Argemy.

Jsou řeči o zásahu policistů pravdivé?
Musím přiznat, že ano. Pravda je ale prozaická. Měli jsme v úmyslu pořídit fotografie v průchodu u sídliště na Staré Tenici a když se rozzářily blesky začaly fotoaparátů pana Pavláska, nějaký aktivní občan povolal policii. Celkový efekt pohotovost policistů ale nezkazila, fotografie jsou, podle mého názoru velmi povedené. Musím ale připustit, že policejní hlídka ve finále nepřijela nadarmo. Když už byla na místě, odchytla neosvětleného cyklistu, kterému udělila pokutu.

Začali jsme veselou historkou, mohli bychom ale přiblížit vznik samotného CD…
Nový nosič nese název Láska na jednu noc. Jedná se v pořadí o šestnáctý počin v naší diskografii. Poprvé v historii kapely jsme pořídili akustickou nahrávku. Použili jsme starší písničky z našeho repertoáru, u většiny z nich jsme výrazně změnili aranže, rytmus a CD doplnili o dvě zbrusu nové písničky. Použili jsme, pro nás doposud netradiční, nástroje, jako je harmonika, perkuse, nejrůznější zajímavé zvuky a ruchy. Pod většinou aranží se podepsal náš klávesista Daniel Škrášek a kytarista Ivo Ledabyl. Když už jsme u jména našeho klávesisty, pak nutno podotknout, že nahrávka vznikla ve studiu Andromeda, patřící právě Danielu Škráškovi.

Plánujete i akustická vystoupení, kde představíte písničky z nové desky?
Tomu se nebráním a určitě taková vystoupení odehrajeme. V současné době jednáme s několika promotéry, který o podobné akce projevili zájem.

Doprovází vydání CD i nový videoklip?
Ano, nahráli jsme i videoklip skladbě Někdo tě trápí. Producentsky se pod ním podepsal David Beránek, jehož rukopis nese například i videoklip skupiny Kabát Dole v dole. Troufám si tvrdit, že tak kvalitní klip jsme zřejmě doposud nenatočili. Většina záběrů zdařile evokuje fotografie Jana Saudka a hlavními hrdiny jsou zpěvák Jarda Plšek a Martina Klírová, herečka, známá z filmu Snowborďáci. Písnička „Někdo tě trápí“ už v současné době rotuje ve vysílacích časech některých tuzemských rádiích.

Jak na práci na akustickém albu vzpomínáš? Podle tvých slov je netradiční. Bylo nahrávání i mimořádně náročné?
Určitě to nebyla snadná práce, výsledek se mi ale moc líbí a doufám, že i našim fanouškům. První pozitivní reakce se už dostavily. O náročnosti prací svědčí i událost z jednoho dne, kdy kluci odjížděli přímo ze studia na vystoupení. Když jsme přijeli na místo, kytarista zjistil, že všechny své nástroje nechal ve studiu. Museli jsme pro ně uhánět zpět. Naštěstí jsme hráli nedaleko a tak to nakonec neohrozilo naše vystoupení.

Vaše vzkazy

  • Jméno:
  • Vzkaz:
  • Ponechte prázdné:

Zatím zde není žádný vzkaz. Těšíme se na ten váš.

Novinky | Články | Texty písní | Videa

Partneři

freso
Fajn rock music
Rock music
internext
ŠŮS
mandak fire
pneu cerveny
mandy zlin
radio-krajan
agenturaone
fresocomp

Copyright © 1982 - 2024 Argema, s.r.o. | Created by Aleš Linhart