Hokejoví fandové zpívají hymnu od Argemy

Hokejoví fandové zpívají hymnu od Argemy

7. 12. 2008

Hokejoví fandové zpívají hymnu od Argemy

(arthurek: Pavel Paška – noviny Dobry den)

BABICE, ZLÍN (pas) – Koncem července se kapela Argema měla vrátit z desetidenního amerického turné. Nakonec za oceán koncertovat vůbec neodletěla. Původně měla vystoupit na čtyřech místech – v chicagském klubu U devíti pacek, Bohemia Music Hall v New Yorku a klubech v Atlantě a Californii.

Výlet do USA musela kapela kvůli aktivitám některých úředníků přesunout až na únor. Alespoň měla Argema více času na nahrávání. Tentokráte se nejednalo o novou desku, ale o hymnu pro zlínský hokejový klub HC Hamé. V konkurzu vyhlášeném sponzorem dokázala složit nejlepší „medvědí song“. Neuspěl ani oslovený Kačes, autor předešlé hymny, ani vizovický Fleret. „Hokejový klub Zlín miluju,“ vyznal se ve slabé chvilce zpěvák kapely Jirka Strážnický, který jako „mladý“ hokej hrával – v brance. „Jezdím na jejich domácí zápasy, úplně tím žiju! O to snáze se nám hymna dělala.“ Zpěvák není jediným skalním fanouškem HC Hamé, o to více chtěla kapela složit hymnu právě tomuto klubu.

Na přípravu demo nahrávky měla kapela jen velmi krátký čas. A tak po jednom červnovém koncertě si sedl kapelník a bubeník Pepa Pavka s psacími potřebami, kytarou a klávesistou Danem Škráškem, a během dvou hodin složili hymnu. Druhý den ráno odjeli do lipovského studia Šopa a u Standy Valášky ji nahráli. „I když jsme byli velmi vytížení, nemohli jsme odmítnout nabídku od sponzora, který finančně přispívá i nám,“ vzpomíná Pepa Pavka. „Šli jsme do toho a nakonec jsme uspěli jak u lidí, tak u zadavatele.“

Spolu se zlínskými hokejisty vyjela na led i hokejová hymna. Nejprve ji slyšeli zaměstnanci Hamé, poté hokejisti a minulý týden díky zlínskému rádiu Kiss Publikum i fanoušci zlínského hokeje. Poprvé ji živě Argema zahraje 14. srpna na hradišťském náměstí.

Připomeňme si text hymny, kterou budete od září pravidelně slýchávat z tlampačů a ochozů zimního stadionu.

Text hymny HC Hamé

Medvědi

Přihrávka, gól a na hokejkách zářez,
ochozů chór nás žene k vítězství,
přihrávka, gól, teď soupeř dostal nářez,
ten náš tým je nejlepší.

Gól, dáme gól, útoky se valí z hor
ogaři jsme dost tvrdí, žlutomodří Medvědi,
Gól, dáme gól, Medvědi už táhnou z hor,
na soupeře doráží, každej tým hned poráží.

Vaše vzkazy

  • Jméno:
  • Vzkaz:
  • Ponechte prázdné:

Zatím zde není žádný vzkaz. Těšíme se na ten váš.

Novinky | Články | Texty písní | Videa

Partneři

freso
Fajn rock music
Rock music
internext
ŠŮS
mandak fire
pneu cerveny
mandy zlin
radio-krajan
agenturaone
fresocomp

Copyright © 1982 - 2024 Argema, s.r.o. | Created by Aleš Linhart