Exkluzivní rozhovor s Argemou

Exkluzivní rozhovor s Argemou

7. 12. 2008

Exkluzivní rozhovor s Argemou

Kapelu jsem zastihl po návratu z dovolených, proto se náš rozhovor točil v klidné atmosféře. Pohoda a nabitost z nich opravdu čišela. V pondělí navíc vyšlo jejich nové CD, které je svým způsobem hodně unikátní, proto bylo opravdu o čem mluvit.

Vydáváte nové album, čím je výjimečné oproti těm předchozím?
Nové album se jmenuje Láska na jednu noc, vyšlo 19.září a výjimečné, alespoň z naší strany, opravdu je. Není to klasické album, ale chtěli jsme si zkusit, jak by zněly naše písničky v akustických verzích, a proto má album ještě podtitul „Unplugged“. 11 skladeb je zpracováno do hodně jiných podob, než na jaké jsou naši fanoušci zvyklí, ale myslím, že určitě nebudou zklamaní, alespoň podle prvních ohlasů.

To se máme opravdu na co těšit, připravujete k novému albu natáčení nějakého klipu?
Klip je už natočen a sestříhán na písničku Někdo tě trápí. Režisér David Beránek obsadil do hlavní role Martinu Klírovou, známou např. z filmu Snowborďáci. Tento klip bude ke shlédnutí i na našish stránkách: www.argema.cz, ovšem až po nasazení do hitparád na TV. Nenechte si ho ujít, protože je to určitě nejlepší klip, co jsme kdy udělali.

Při focení na nové album se stal nějaký incident. Popíšete nám ho trochu více?
Jelikož se fotilo v noci, v podchodu na jednom sídlišti v Uherském Hradišti, museli jsme použít silné reflektory na nasvícení. Nějací hodně agilní důchodci na nás zavolali policii a hlídka, která si to přihasila jak poldové v akčním filmu, nakonec alespoň, aby nebyla za pitomce, napařila pokutu neosvětlenému cyklistovi :-))

Argema je známá tím, že nevystupuje na letních festivalech. Respektive byla. Letos jste tuto tradici porušili. Proč?
Nevystupovala pouze posledních pět let. Předtím jsme na festivalech hrávali pravidelně. Letos jsme se rozhodli, že si to po té dlouhé době zopáknem a příští rok nás na fesťácích opět uvidíte, protože nás ta atmosféra vtáhla do sebe.

To je určitě skvělá zpráva! Tím jsme se pomalu dostali ke koncertům. Kdy a kde vás můžou diváci v blízké době vidět?
Jelikož hráváme cekem dosti často (letos 92 vystoupení), tak to nebudu vše vyjmenovávat, ale každý se může podívat na naše stránky www.argema.cz do sekce Koncerty. Jen bych rád zmínil, že 18.11. proběhne v Praze v rockovém Klubu Kain křest nového alba, kde se samozřejmě objeví i hosté. Jako třeba kapela Markýz John a bude ho křtít… (to se nechte překvapit ;-))

Vystupujete především na Moravě. Plánujete někdy porušit hranice a vydat se třeba do Aše :-)?
Právě naopak. Argema vystupuje především v Čechách, ale na Moravě málo. Většinou se na Moravě objevíme častěji jen v létě. Ale jinak koncertujeme od Karlových Varů přes Děčín, až po Ostravu, či Břeclav.

Pepa Pavka – český fenomén a bubenický mág známý svou obrovskou sestavou bicích, za kterou ho není takřka vidět. Pepo, řekni nám něco o své sestavě a jestli ji třeba neplánuješ ještě rozšířit… ?
Jedná se o bicí Yamaha recording custom, vyrobené na zakázku z březového dřeva. Čekal jsem na ně asi půl roku, jelikož jsem je musel objednávat přímo z Japonska, protože v Evropě tuhle sestavu v žádném skladě neměli. Rozšiřovat ji určitě už nebudu, vše potřebné už mám ;-)

Právě jste se vrátili z dovolené. Jak jste si ji užili a co vůbec dělá Argema ve volném čase?
Abych pravdu řekl, tak to byly spíše dovolené pracovní. Ono toho volného času moc není, když spočítáš živé hraní, práci ve studiu či na klipu, zkoušení repertoáru, vymýšlení a zkoušení nových písniček, různé rozhovory a s tím spojené reklamní povinnosti, to všechno se musí stihnout. Takže se pracuje i o dovolených i když jsme někde pryč, např. za sluníčkem.

Co plánujete na rok 2006? Bude něčím výjimečný?
To všechno ukáže čas. Ale rádi bychom natočili opět řadovou desku a připravujeme kromě klasických vystoupení i jedno větší turné za podpory sponzorů. Měli bychom se také objevit jako hlavní host v programu 25 let kapely Turbo.

Víme, že jeden z vašich členů má na líbímseti profil. Jak se mu náš server líbí?
Kamil: Svůj profil jsem si na vašem serveru založil už v roce 1999 a od té doby prošel mnoha změnami. V poslední době mě velmi mile překvapila funkce videochat. Na váš server chodím pravidelně a přiznám se že jsem zde potkal spoustu zajímavých lidí a věřím, že spoustu ještě poznám.

Tak to je skvělé, díky. Máte nejaké speciální přání nebo pozdrav pro čtenáře a uživatele z Líbímseti?
Uživatelům bych popřál, aby na vašem serveru poznali spoustu nových kamarádů jako já a vašemu týmu bych vzkázal – pokračuje v práci, kterou děláte, protože ji děláte velmi dobře.

Díky moc, budeme se snažit, díky i za rozhovor a hodně štěstí a ať se deska dobře prodává.
Vám také, díky.

Vaše vzkazy

  • Jméno:
  • Vzkaz:
  • Ponechte prázdné:

Zatím zde není žádný vzkaz. Těšíme se na ten váš.

Novinky | Články | Texty písní | Videa

Partneři

Rock music
internext
ŠŮS
mandak fire
pneu cerveny
mandy zlin
radio-krajan
agenturaone
fresocomp
freso
Fajn rock music

Copyright © 1982 - 2024 Argema, s.r.o. | Created by Aleš Linhart