Do Argemy se definitivně vrací Jarda Plšek

Do Argemy se definitivně vrací Jarda Plšek

7. 12. 2008

Do Argemy se definitivně vrací Jarda Plšek

Jirka Strážnický v Argemě skončil. To nám potvrdil kapelník a bubeník Pepa Pavka ještě před sobotním Divadelním plesem v Uh. Hradišti, kdy se rozhodl hostující zpěvák Jarda Plšek u kapely zůstat.

Plšek se objevil v barvách rockové kapely Argema již na vánočním turné. „Zaskakoval za hlasově indisponovaného Jirku,“ říká Pavka. „Nevypadalo to, že Jirka bude brzy zdráv, a nás čekala vánoční šňůra sedmi koncertů, které nelze odvolat,“ objasňuje kapelník povolání zpěváka Jardy Plška na hostování.

V tento čas začaly vyplouvat na povrch různé fámy o Jirkově absenci, které po skončení turné vyústily ve Strážnického odchod. „Přišel moment, na který jsem se celou svou kariéru připravoval,“ přiznává zklamaný Strážnický, který s Argemou vystupoval téměř čtyři roky. „Věším mikrofónek na klinec. Možná časem názor změním, ale teď bych do toho nemohl dávat těch sto procent, které jsem do toho vždycky dávat chtěl. Nikdy jsem Argemu nebral jako práci, měl jsem ji rád!“

Odchodem Strážnického bylo zaskočeno i publikum Slováckého divadla. V závěru silvestrovského představení Šakalí léta, ve kterém vystupuje Argema jako Red Devils, se mikrofonu překvapivě chopil ostrožský kytarista Ivo Ledabyl.

Po prvním letošním vystoupení v Březolupech, kdy Jarda Plšek ještě v Argemě hostoval, začal s ostatními hudebníky nacvičovat koncertní program a minulý týden se rozhodl v kapele zůstat. „Chtěli jsme udělat konkurz, ale když se Jarda rozhodl zůstal, nemělo to cenu,“ přiznává Pavka. S návratem staronového zpěváka (Plšek s Argemou natočil tři desky – Modrý pondělí, Milion snů a Pomaláče 3) se do repertoáru vrací několik starých písniček jako Návštěva nezvaná, Raz dva, Hero nebo ploužáky Stýská se mi, Všední den a Bay New York City. Současně všichni hudebníci začínají pracovat na nových písničkách, aby se na jaře mohli zavřít do nahrávacího studia.

Než však do toho pořádně praští, je potřeba si pořádně odpočinout, načerpat síly a najít múzu pro skládání. Proto Argema právě dnes (31. 1. 2005) odjíždí na týden do Jeseníků si betelně zalyžovat. Hned příští víkend ji můžete vidět na koncertních pódiích v našem regionu – v pátek 11. února v kulturním domě v Bojkovicích (host večera: Verona) a v sobotu 12. února v Míškovicích.

Vaše vzkazy

  • Jméno:
  • Vzkaz:
  • Ponechte prázdné:

Zatím zde není žádný vzkaz. Těšíme se na ten váš.

Novinky | Články | Texty písní | Videa

Partneři

ŠŮS
mandak fire
pneu cerveny
mandy zlin
radio-krajan
agenturaone
fresocomp
freso
Fajn rock music
Rock music
internext

Copyright © 1982 - 2024 Argema, s.r.o. | Created by Aleš Linhart