Článek o 3000. koncertu v Hluku

Článek o 3000. koncertu v Hluku

30. 4. 2013

Článek o 3000. koncertu v Hluku

Jubilejní 3000. koncert v Hluku

Bezmála 1800 lidí si přišlo spolu s Argemou užít 3000. koncert v Hluku. Od 18:00 se začala sportovní hala plnit a již ve 20:00 na pódiu stála kapela Katapult. Koncert zahájili svou nejznámější vypalovačkou „Až“ a uspokojili tím své nedočkavé fanoušky. Těm tento úvod naprosto vyhovoval, hala rázem ožila a megashow v Hluku mohla začít. Ve 22:00 perfektně rozehřáté fanoušky uvítala písničkou „Tohle je ráj“ Argema. Tato písnička naplnila halu i očekávání fanoušků a ráj to opravdu byl! Všichni si od prvního slova s chutí spolu s kapelou zazpívali a sedět nezůstal opravdu nikdo.

„Zůstaňme sví“, tak tato píseň sedla jako kladívko na hřebíček. Byl to už 3000. koncert této moravské rockové kapely, ale Argema stále zůstává svá a zachovává si své fanoušky, kteří neměli problém jet za nimi celou republiku, jen aby si mohli vychutnat tento jedinečný večer spolu s borci z Argemy a zazpívat si pár notoricky známých hitů, jako například „Když jsem šel z Hradišťa“, „Modrý pondělí“, nebo sice novější, ale fanoušky velmi oblíbený hit „Nemůžu zapomenout“.

Zástupy fotografů si hledali nejlepší místo pro ulovení toho nejlepšího snímku. Fanoušci se zase tlačili stále víc dopředu. Když zpěvák Jarda Hnilica ohlásil, že přichází song „ Vždyť jsem se narodil“, publikum rádo dodalo “abych, byl divokej“ a když pak Kamil s Ivem ukázali na svých kytarách pořádné rockové pohyby a pár ostřejších tónů, tak bylo všem jasné, že divoký je dnes celý sál a Hluk se pomalu otřásá v základech.

Když si pak Ivo přisedl k bubnům kapelníka Pepy Pavky, všichni věrní fanoušci věděli, že přijde „Vyznání“. A o tom, že i skupina plná rockerů dokáže zahrát ploužák, se opět přesvědčila nejedna fanynka se zasněným pohledem.

„Mám se líp“. Tohle jsme si s chutí zazpívali hodinku před půlnocí a všichni, co se nezúčastnili, mohli litovat. My jsme se prostě v tento večer měli líp. Pak přišly „Špinavý záda“, Dan předvedl precizní „sólo na klávesy“ a i když bylo pár minut před půlnocí, myšlenka na únavu nebo spánek neproběhla hlavou nikomu ani na sekundu.

Frontman skupiny naznačil, že se blíží konec fenomenálního koncertu, publikum projevilo hlasitý nesouhlas a za odměnu dostalo “Jarošovský pivovar.“ Koncert tradičně zakončovala píseň „Pech“, při které se spíše ze zvyku ještě kapela představila, protože jinak by to nutné opravdu nebylo. Členy kapely, texty a prostě Argemu už znají snad všude. Na konci písničky se Jarda ukázal jako opravdový showman, když v jednu ráno roztleskal a rozpohyboval všechny fanoušky.

Jako přídavek si publikum vysloužilo song „Doteky“ a naplno si ho vychutnali až do samého konce. A nebyla by to naše zbožňovaná banda, kdyby nepřidali ještě soubor nejznámějších a nejoblíbenějších hi­tů.

Koncert končil slovy zpěváka „Zůstaňme sví“ a já za všechny fanoušky posílám odkaz kapele – zůstaňte sví. Takové vás podporují všechny věkové kategorie už přes 30 let a takové vás chceme i nadále.

Byl to jedinečný koncert a my doufáme, že se brzy najde zase důvod se v Hluku, nebo kdekoliv jinde sejít, a tuto našlapanou akci si zopakovat.

Autorka: Kateřina Zajíčková

  • Fotografie 0 k článku Článek o 3000. koncertu v Hluku
  • Fotografie 1 k článku Článek o 3000. koncertu v Hluku
  • Fotografie 2 k článku Článek o 3000. koncertu v Hluku
  • Fotografie 3 k článku Článek o 3000. koncertu v Hluku
  • Fotografie 4 k článku Článek o 3000. koncertu v Hluku
  • Fotografie 5 k článku Článek o 3000. koncertu v Hluku
  • Fotografie 6 k článku Článek o 3000. koncertu v Hluku
  • Fotografie 7 k článku Článek o 3000. koncertu v Hluku
    Fotografie 0 k článku Článek o 3000. koncertu v HlukuFotografie 1 k článku Článek o 3000. koncertu v HlukuFotografie 2 k článku Článek o 3000. koncertu v HlukuFotografie 3 k článku Článek o 3000. koncertu v HlukuFotografie 4 k článku Článek o 3000. koncertu v HlukuFotografie 5 k článku Článek o 3000. koncertu v HlukuFotografie 6 k článku Článek o 3000. koncertu v HlukuFotografie 7 k článku Článek o 3000. koncertu v Hluku

Vaše vzkazy

  • Jméno:
  • Vzkaz:
  • Ponechte prázdné:

Aleš Linhart

6. 3. 2024 | 20:45

Testování nového webhostingu

ARGEMA

6. 3. 2024 | 21:15

Jasan

Novinky | Články | Texty písní | Videa

Partneři

pneu cerveny
mandy zlin
radio-krajan
agenturaone
fresocomp
freso
Fajn rock music
Rock music
internext
ŠŮS
mandak fire

Copyright © 1982 - 2024 Argema, s.r.o. | Created by Aleš Linhart