Argema - Čas se zbláznil

Argema - Čas se zbláznil

14. 2. 2008

Argema - Čas se zbláznil

(autor ScarHeart, Rockmag, 14.2.08)
http://rockmag.cz/clanky/argema-cas-se-zblaznil-recenze/

Aktuální třinácti písničkové album kapely Argema Čas se zbláznil je již nějaký pátek na světě. Vytvoření recenze nám nemalou chvíli trvalo, přiznáváme se, ale povedlo se a tak si ji nyní můžete konečně přečíst. Tady je.

První, čím nové CD této rockové formace zaujme, je jeho hezky provedený papírový obal, vkusně vyřešený, jednoduchý, prostě sympatický. Nás ale samozřejmě bude zajímat hudba. Pojďme se tedy podívat, co si pro nás Argema připravila.

13 písniček rozprostřených na ploše necelých 50 minut se nese v duchu melodického pop rocku, který dozajista osloví jak stálé posluchače kapely, tak i ty, kteří se s kapelou setkávají prostřednictvím tohoto CD poprvé (i když nevěřím, že by takových na území ČR bylo nějaké velké množství). Zvukový kabát celé nahrávky zní poměrně moderně a dodává písničkám potřebnou šťávu. Všechny nástroje jsou krásně čitelné, zpěv není utopený, zkrátka SOUND ART Studio odvedlo kvalitní práci.

Výkony jednotlivých muzikantů jsou očekávaně na solidní úrovni, za těch pár let, co kapela působí na české rockové scéně, jsou kluci výborně sehraní. Sóla tu najdete, ale nečekejte nějaké přehnané exhibice, kapela působí jako semknutý článek, což je dle mého názoru to nejlepší, co může být. Samostatnou kapitolou je zpěvák Jarek Filgas, jehož hlas působí velmi suverénně, jistě a především díky němu jsou slabší songy velmi příjemným a pohodovým poslechovým zážitkem.

Když už jsme se dostali k jednotlivým písničkám, je třeba vyjmenovat pár těch, o kterých si myslím, že mají největší potenciál, zalíbit se posluchačům. Už Mě Nehledej je pouze příjemným otvírákem celé nahrávky, zatímco následující Nejsi Má je aspirantem na největší hit alba – melodie v refrénu je doslova nakažlivá. Píseň Milionář s pořadovým číslem 4 je na tom podobně, stejně tak jako „skoropomaláč“ Kdo Spoutá Stín. Ve středním tempu vedená Mám Se Líp je dalším vrcholem alba, stejně jako předposlední Hráč s jedním z nejpříjemnějších refrénů, které deska obsahuje. Song, který bych ale na albu oželel, nese název Hodinky A Ryby – především díky textu, kterému tak nějak nerozumím. K textům obecně – jedná se o souboj sympatických textů (Nejsi Má) s těmi horšími (Hodinky A Ryby), žádný z nich ovšem nijak výrazně nevadí při poslechu.

Nová deska Argemy přináší spoustu pohody a dobře zapamatovatelných melodií. Věřím, že síla celé desky ještě lépe vynikne při její živé prezentaci. Dobře odvedená práce od zaběhnuté kapely.

Interpret: Argema
Album: Čas se zbláznil
Sestava:

  • Jarek Filgas – zpěv
  • Ivoš Ledabyl – kytara
  • Kamil Hanáček – baskytara
  • Daniel Škrášek – klávesy
  • Pepa Pavka – bicí

Počet stop: 13
Délka: 47:12
Rok vydání: 2007

Seznam skladeb:

  1. Uz mě nehledej
  2. Nejsi má
  3. Máš co říct
  4. Milionář
  5. Kdo spoutá stín
  6. Já jsem tvůj …
  7. Přístav snů
  8. Hodinky a ryby
  9. Když se mi zdáš
  10. Mám se líp
  11. Spoutaní
  12. Hráč
  13. Když střílej tanky …

Vaše vzkazy

  • Jméno:
  • Vzkaz:
  • Ponechte prázdné:

Zatím zde není žádný vzkaz. Těšíme se na ten váš.

Novinky | Články | Texty písní | Videa

Partneři

freso
Fajn rock music
Rock music
internext
ŠŮS
mandak fire
pneu cerveny
mandy zlin
radio-krajan
agenturaone
fresocomp

Copyright © 1982 - 2024 Argema, s.r.o. | Created by Aleš Linhart