FILGAS: S Argemou vydržím další 25 let!

FILGAS: S Argemou vydržím další 25 let!

12. 5. 2007

FILGAS: S Argemou vydržím další 25 let!

Prvním místem, kde se potkají moravští hudebníci na jednom pódiu budou tento pátek 18. května Čejkovice u Hodonína, rodiště kapelníka a zakladatele Argemy Pepy Pavky. Večer nakopne předkapela z Humpolce Adrien.

S Jarkem se do repertoáru Argemy vrací několik skladeb staršího data a zároveň s ním přicházejí i úplné čerstvé skladby, které se objeví na chystané desce k 25. výročí kapely – Čas se zbláznil. Filgas se v historii kapely stává prvním zpěvákem, a vystřídalo se jich tady požehnaně, který do „stejné řeky“ vstoupil potřetí! To už je sakramentský důvod se zeptat.

Je to patnáct let, co si poprvé nastoupil do Argemy. S čím si přicházel tehdy a s čím teď?
Před těmi 15 lety jsem s profesionálním zpěvem teprve začínal. Od té doby jsem nasbíral spousty zkušeností a ty bych rád zůročil v současné Argemě.

Říká se, že podruhé do stejné řeky nevkročíš, a ty si to udělal potřetí…
To je sice pravda, ale když mi Pepa volal, že se v Argemě uvolnilo místo zpěváka, moc jsem se nerozmýšlel, protože mám pocit, že nastala ta správná doba se do kapely vrátit. Při poslechu připravovaných písniček na novou desku jsem nezaváhal ani na okamžik. Myslím si, že tohle album by mohlo být opravdu zlomové a nový sound kapely je určitě něco, na čem bych se chtěl podílet.

Pravděpodobně si s Argemou celých patnáct let spojen pupeční šňůrou…
Určitě ano, protože s Argemou jsem spolupracoval během těch let i na jejich CD, kde jsem se podílel na některých vokálových partech.

Na které argemácké písničky si těšíš, že si je zase zazpívaš jako člen Argemy?
Dá se říct, že veškerá tvorba Argemy je mi blízká. Během těch let, co jsem s Argemou nebyl, jsem samozřejmě dění kolem nich sledoval. Ale určitě se těším na některé písničky, které jsem s Argemou v začátcích nazpíval.

V posledních kapelách si se moc neohřál. Jak dlouho plánuješ vydržet s Argemou?
To bych neřekl. V předchozí kapele jsem zpíval více než tři roky. Jestli ovšem narážíš na mé působení v kapele Premier, tak odchod z ní nebylo mé rozhodnutí. A s Argemou? Doufám, že to vydrží dlouho, a to nejméně dalších 25 let.

Ale všudypřítomný bulvár na začátku roku spekuloval, že si závislý na drogách, a proto si musel s kapelou skončit.
Znáš bulvár. Novinářským kachnám se neubráníš. Už se o mě toho napovídalo tolik, že tyhle nesmysly mě nechávají klidným.

Od začátku roku byls vlastně bez angažmá. Na čem si pracoval?
Relaxoval jsem a připravoval nový materiál na sólovou desku. To ovšem už neplatí, protože přišla nabídka od Argemy a to se neodmítá.

Jak moc se těšíš na „první“ kšeft s Argemou do Čejkovic?
Moc, ale v podstatě se těším na všechny koncerty. V poslední době jsem se na Argemu byl několikrát podívat, a můžu říct, že jim to stále skvěle šlape. Velmi rád se opět stanu jejich součástí.

Jarek FILGAS Začínal na konci osmdesátých let v hardrockové kapele Gryfis. Poprvé se dostal do studia a k autorskému programu ve skupině Leopard. Po dvou letech jen na chvilku zkusil štěstí v tancovačkové kapele Kosovci a objevil v kapele Premier. Odtud v polovině roku 1992 odešel společně s Pepou Pavkou probudit Argemu. I přes krátký úlet v kapele Vivian, se vrátil a natočil s Argemou první tři desky a jeden anglický maxisingl. Pak se vydal na sólovou dráhu. Za ní udělal tlustou čáru v roce 2002 nástupem do třebíčské kapely Bagr a následným comebackem v Premiéru, až do konce loňského roku.

Autor: Pavel A. Paška

Vaše vzkazy

  • Jméno:
  • Vzkaz:
  • Ponechte prázdné:

Zatím zde není žádný vzkaz. Těšíme se na ten váš.

Novinky | Články | Texty písní | Videa

Partneři

internext
ŠŮS
mandak fire
pneu cerveny
mandy zlin
radio-krajan
agenturaone
fresocomp
freso
Fajn rock music
Rock music

Copyright © 1982 - 2024 Argema, s.r.o. | Created by Aleš Linhart